sâmbătă, 20 septembrie 2008

iPhone 3G si-n romania...la Orange


Fanii iPhone din Romania au un motiv de maxima bucurie. Din 22 August telefonul mobil de la Apple este comercializat in magazinele Orange

In fine, despre iPhone s-a scris mult. La americani a provocat o isterie greu de imaginat. Au fost unii fani care au asteptat si o saptamana in strada in fata magazinelor Apple pentru a pune mana pe un iPhone.

Imi place iPhone pentru ca are un stil rafinat si o interfata deosebita. Pentru ca e multitouch. Pentru ca e smartphone.

Insa inainte de a va inghesui la tejgheaua Orange trebuie sa tineti cont de cateva aspecte mai putin placute:

1. Bateria (acumulatorul) unui iPhone nu se poate schimba. Cel mai probabil dupa ce s-a uzat acumulatorul arunci si telefonul. Cam costisitor, nu?

2. Este ironic ca un sistem de operare care se trage dintr-o platforma deschisa (FreeBSD) a ajuns atat de inchis. Practic toate instalarile se fac prin minunatul iTunes, un soft de toata jena. Cineva spunea ca Apple e mai rea ca Microsoft si tind sa-i dau dreptate.

3. Au fost raportate cazuri de crapaturi minuscule (cat firul de par) la marginea carcasei aparute dupa o scurta perioada de folosire. Fenomenul este vizibil in special la iPhone alb. Calitate americana… nu chinezarie ieftina.

Ar mai fi si alte aspecte neplacute insa va las pe voi sa le descoperiti. Ce ar mai fi de adaugat in plus?

Toate bune si frumoase...dar preturile abonamentului lasa de dorit ! Ori sunt romanii mai bogati decat americanii ori mai fraieri! Pai cum poti sa cumperi un asemenea terminal, ce-i drept la pretul de 179€, la un abonament de 59€ 2 ani! pe cand Steve Jobs anunta pretul unic de 199$ conectre la o retea printr-un abonament mediu. Deci, cei ce vor sa-si achizitioneze acest terminal, cu banii pe care ii cheltui in Romania la Orange, iti iei bilet de avion si te duci si-l cumperi din U.S.A. , si ai si-o vacanta-n cutie!

Cei de la Orange mereu au fost hoti, ca si BRD ..ca si toti francezi!

0 comentarii:


ⓒCopyright 2008 - 2009 The New Technology