duminică, 21 septembrie 2008

Telefoanele japoneze...

In cazul in care va simtiti singuri in timp ce vorbiti la telefonul mobil, o companie japoneza pune acum la dispozitie un terminal mobil care se transforma intr-un robot, pentru a va amuza.

Transformers Phone


Noua linie de telefoane mobile a celor de la Softbank Mobile aduce cu robotii din seria Transformers, avand in vedere ca terminalele dispun de brate si picioare detasabile si "fete" disponibile pe ecran. Aceste modele PhoneBraver vor fi lansate in aprilie si vor sosi cu feature-uri inedite, cum ar fi memorarea numerelor cele mai folosite de utilizator si indicarea acestora printr-o replica amuzanta. Spre exemplu, v-ati putea trezi ca telefonul "spune" ceva de genul "o suni cam des zilele astea, nu crezi?".

Discutia cu telefonul ar putea continua, daca utilizatorul raspunde prin "da" sau "nu" sau alte replici simple. Iata cum telefonul mobil este gata sa devina un companion, un soi de Tamagotchi si animal virtual de companie, datorita acestei tehnologii. PhoneBraver nu este misca de la sine, dar poate lua o anumita pozitie, datorita incheieturilor sale mobile. Iata ca japonezii ne dovedesc inca o data pasiunea lor pentru roboti, strecurata chiar si in domeniul telefoniei mobile.

Clona HTC Diamond - era si timpul


Dupa ce au aparut atatea clone, N95, iPhone , Vertu si alte terminale de top... nici nu s-a lansat bine noul HTC ca au si aparut clonele chinezesti. De data asta vorbim despre Diamond J6. Eu nu pot sa inteleg de ce sa ai o clona chinezeasca cand poti avea originalul?! Or fi banii o problema? Daca e sa facem raportul calitate-pret , se merita; asta doar in cazul originalului HTC. Pe partea cealalta nu prea; pret mic-calitate proasta. Daca intradevar iti doresti un HTC Diamond il poti avea, poate nu chiar in momentul respectiv, dar daca muncesti sigur il ai. Acuma asteptam anumite teste dupa care voi veni si cu un review a lui J6. Problema e caci, copia este 1:1 ! (bineinteles, doar carcasa)

Meizu M8 sau Apple iPhone?

Meizu M8 MiniOne: Ce Apple? Ce iPhone?Design-ul exterior este aproape identic cu cel al telefonului Apple, display-ul fiind putin mai mic, butonul de home restilizat iar pe partea frontala gasindu-si locul si a doua camera cu rezolutie VGA pentru video conferinte. Smartphone-ul Meizu lasa impresia unui produs de calitate, excelent finisat si bine dimensionat.

Display-ul LCD masoara 3.3 inch, ofera o rezolutie superioara de 720 x 480 pixeli, fiind un touchscreen standard, fara tehnologia multi touch implementata la iPhone. Memoria este reprezentata de 4, 8 sau chiar 16 GB flash tip NAND.

Pentru accesul rapid la toate functiile, compania chineza a ales un procesor ARM11 la 667 Mhz, ajutat de 128 MB memorie SDRAM. Sistemul de operare Microsoft CE 6.0 ofera o interfata prietenoasa si profita din plin de LCD-ul generos si clar.

Meizu M8 MiniOne: Ce Apple? Ce iPhone?Meizu M8 are un alt avantaj fata de iPhone, deoarece este compatibil cu standardul 3G, mult mai rapid decat cel 3G implementat de Apple. O alta diferenta importanta poate fi considerata si dotarea in M8 a unei camere de 3.0 megapixeli, capabila sa surprinda suficiente detalii pentru orice utilizator cu pretentii.

Pentru transfer sta la dispozitie Bluetooth 2.0, iar pentru o vizualizare imediata a continutului multimedia, Meizu a inclus si un port TV-out. De asemenea, Wi-Fi 802.11 b/g nu putea fi lasat deoparte, asigurand un acces rapid la internet sub acoperirea unui hotspot.

M8 MiniOne masoara 105 x 57 x 11.5 mm, fiind sensibil mai mic decat iPhone, iar greutatea este de 130 grame. Preturile pentru diferitele variante incep de la 195 $ si pot ajunge pana la 400 $ pentru modelul de top. Ramane de vazut cat de mult va reusi sa se impuna acest nou terminal, el avand de luptat cu produsul unei firme care nu mai are nevoie de nicio prezentare.
Meizu M8 MiniOne: Ce Apple? Ce iPhone?Deci, poate va avea si Meizu M8 un succes mai mare decat celelalte clone Apple iPhone.

HTC Diamond - Un “diamant” ce va detrona iPhone-ul



HTC Touch Diamond este adevaratul iPhone-killer, dupa cum arata fisa de specificatii tehnice. HTC ne va dezvalui la Londra, marti, daca HTC Diamond este cea mai importanta aparitie din anul acesta. Cateva imagini “oficiale” s-au strecurat inainte de lansarea oficiala asa ca ne putem face o impresie asupra designului, facand abstractie de dotarile superioare ale HTC Diamond.
Punctul forte al acestui gadget si poate si arma contra iPhone este display-ul de 2.8 inch la incredibila rezolutie de 640×480 pixeli, dublu fata de iPhone. Windows Mobile 6.1 Professional este inclus, ne asteptam la conectivitate 3G si Wi-Fi.
Iata lista dotarilor principale:
• 2.8 inch display VGA (rezolutie 640×480 pixeli)
• Windows Mobile 6.1 Professional
• Quadband GSM/GPRS/EDGE si UMTS/HSDPA
• Wi-Fi si Bluetooth 2.0
• camera de 3.2 megapixeli cu autofocus
• camera VGA in fata pentru videotelefonie
• tastatura QWERTY
• CPU Qualcomm 528 Mhz
• 4 GB memorie interna plus un slot MicroSD
• FM Radio
• eGPS
• grosime 10.7 mm
• senzor accelerometru (cum are si iPhone)

LG KU990 Viewty

Cu lansare europeană pe data de 29 octombrie 2007, LG KU990 Viewty este răspunsul coreenilor de la LG la mobilele cu cameră foto apărute în ultima perioadă de la competitori precum Sony-Ericsson K850i, Nokia N95 și Samsung E600. Testerii de la au vrut să verifice dacă mobilul se comportă la fel de bine precum concurenții săi. Concluzia lor: ne aflăm în fața unui dispozitiv sofisticat și modern, care rupe cu tradiția LG de a produce telefoane arătoase dar slabe funcțional.

KU990 are un ecran cu o rezoluție inedită de 240×400 de pixeli, telefonul fiind în întregime controlat prin intermediul acestui LCD tactil cu diagonala un pic mai mare de 7.5 cm. Factorul de formă este similar cu acela de la LG Prada, iar interfața este realizată tot în Flash UI, dar deosebirile sunt majore. KU990 este destul de măricel la 15 mm grosime și 112 grame greutate, dar compensează prin faptul că include toate noile tehnologii prezente pe mobile. Doar WiFi lipsește de la apel: KU990 are GPRS/EDGE, 3G cu date și video call, HSDPA, Bluetooth și USB v2.0.

Calitatea apelurilor este bună, iar difuzorul incorporat este unul dintre cele mai puternice testate în ultimele luni. Interfața este surprinzător de bună, nu la nivelul unui iPhone desigur dar utilizabilă fără probleme și frustrări. Utilizarea ca gadget multimedia necesită un card de memorie microSD deoarece Viewty are doar 100MB de memorie inclusă. Calitatea sonoră cam lasă de dorit în zona bașilor, dar orice reproș dispare atunci când vedem fișiere DivX v5 redate fluid la 30 fps, care se pot în plus viziona via ieșirea TV. KU990 are o aplicație de calendar decentă, redare de documente Office sau PDF și un browser Internet cu taburi care arată și se mișcă foarte bine. Jocurile Java beneficiază de ecranul mai mare prin faptul că sunt redate normal (în mod QVGA) iar partea de jos a ecranului este folosită pe post de tastatură virtuală.



ⓒCopyright 2008 - 2009 The New Technology